Volvo V50 2.0 injektora problēmas?
Volvo V50 2.0 injektora problēmas?
Sprauslas problēma ir uz jautājuma, jo esmu nedaudz apjucis ar šo problēmu. Es iegādājos šo auto ar gandrīz 300 000 km nobraukumu, tam bija savas problēmas, bet nekas liels. Nedēļu pēc iegādes man nācās mainīt starteri. Dažreiz auto uz milisekundi pazuda elektrība un tad atjaunojās. Tāpat kā viss elektriskais, vienkārši pārstāja darboties, bet uz ļoti īsu brīdi. Pirms pusgada mans turbīnas sensors bija bojāts, jo varēju griezties tikai līdz 3000 apgr./min. Es pārbaudīju kodus un vadus, un tur tas bija - viens kabelis bija bojāts. Es to pielodēju, un problēma vairs nebija. Tad pirms mēneša man bija jaudas zudums, un zem motora pārsega es redzēju, ka šīs gumijas caurules turbīnas gaisa ieplūdei (domāju) bija atvienotas. Es tās uzliku atpakaļ, un problēma pazuda uz nedēļu. Tad atkal jaudas zudums galvenokārt 4., 5., 6. pārnesumā (manuālā). Pirmie trīs pārnesumi darbojas relatīvi labi. Man arī ik pa laikam uz paneļa parādās ziņojums "Nepieciešama dzinēja apkope", un sarkana izsaukuma zīme trīsstūrī ir redzama tikai braukšanas laikā. EGR ir izdzēsts, un, iespējams, ECU ir pārprogrammēts un čipots. Tātad, lielā problēma parādījās pagājušajā nedēļā, kad pārnācu mājās no darba. Pēkšņi tas sāka raustīties un aizturēt. Izklausījās, ka viena iesmidzinātāja ir bojāta. Es devos mājās un pārbaudīju kodus. Tur bija norādīts 4. iesmidzinātāja pārtraukta ķēde/īssavienojums, turbokompresora spiediena kļūme. Protams, es nomainīju visas 4 iesmidzinātājas, un problēma joprojām bija. Atvienojot vadus no 4. iesmidzinātāja, veiktspēja nemainās. Tad es pārbaudīju CAN kopnes vadus, kas iet uz ECU. Nekas. Viss ir kārtībā, nav bojājumu, nav īssavienojuma ar zemi un viens pret otru. Tāpēc es nopirku citu identisku ECU un klonēju to, un vakar mēģināju to iedarbināt ar jaunu ECU, un tagad ir vēl sliktāk. Kodi man saka, ka 2.-4. iesmidzinātājiem ir īssavienojums vai pārtraukta ķēde. Bet, noņemot CAN kopnes savienotāju no 4. iesmidzinātāja, automašīna sāk apstāties. Un fiziski divi iesmidzinātāji nedarbojas. Automašīnas iedarbināšana arī ir sarežģīta, bet pirms ECU nomaiņas automašīnu varēja iedarbināt bez problēmām. Arī nevaru sasniegt vairāk par 1,200 apgriezieniem minūtē. Šodien man izdevās to vienreiz iedarbināt, un tā apstājās. Tagad es to pat nevaru iedarbināt. Abi ECU tagad darbojas vienādi. Es nezinu, kur meklēt un ko darīt. Es mēģināju dzēst kodus. Es klausījos un salaboju kodus (es zinu, ka tie nav precīzi). Arī kvēlsveču kļūme parādījās pēc ECU maiņas, kad tas ļoti grūti iedarbinājās. Es arī nomainīju dažādas iesmidzinātājas (no Volvo V70 2009 2.0 tas pats Ford dzinējs, tikai citi kodi), bet, kad es to izdarīju, nekas nemainījās, kad sākās lielā problēma ar 4. iesmidzinātāju. Es runāju ar dažiem cilvēkiem, kas pārzina dzinējus un tieši Volvo, un daži teica, lai noņemu sensorus un paskatos, kas notiek. Es tā arī izdarīju. Es pat izņēmu drošinātājus, lai redzētu, varbūt kaut kas cits traucē ECU signālam uz iesmidzinātājiem. Es šaubos, vai ir jēga mērīt cilindru kompresiju, jo tam nav sensoru, tāpēc nebūtu kodu. Būtu tikai jaudas zudums. Tas pats attiecas uz trubo. Tas neapstājas un gandrīz nebrauc. Un tagad nekas nedarbojas. Es gribu pieminēt, ka es pat izņēmu CD diskdzini cimdu nodalījumā, jo braukšanas laikā bija ļoti karsts. Vai kādam ir kādas norādes vai līdzīga pieredze? Paldies jau iepriekš un atvainojos par garo ierakstu.
Edit: tikko skatījos degvielas sūkņa spiedienu, un tāda nav. Gan jau nelec tādēļ tagad. Bet vakar bija 4 bari.
Edit: tikko skatījos degvielas sūkņa spiedienu, un tāda nav. Gan jau nelec tādēļ tagad. Bet vakar bija 4 bari.
Re: Volvo V50 2.0 injektora problēmas?
Hei, vai atradi risinājumu?