volvo amazon

Post Reply
hazaa
volvo amazon

Post by hazaa »

nu ko dazi biedri jau sen prasija lai cepju augsa so topikiu, vins orginali ir burnout foruma, bet ta ka pa Volvo temu, nolemu
sakumu parkopesu no turienes, jo projekts vel nav pabeigts ta ka daudz ari bus svaigais materials ;)

viss sis sakas 2018 gada otraja puse ;)

ka jau dazi kas mani pazist kaut ka ta sanacis ka patik man tas vecas masinas un jau vairakus gadus skatijos klasiku
ko varetu izmantot ka ikdienas auto, jo apnikusi tie touch screen masinas un visas vienadas miskastes.
ta es nopirku Fiestu un gribeju ka ikdienas auto, bet kad savedu kartiba tad uzreiz palika zel un ta ari bija ar citam
masinam, tapec sapratu ka vajag klasiku kurai nav vesture zinama vai ir bijusi avarija vai kaut kas tas kas nepalielina
auto vertibu nakotne un nav tik daudz zel vinu cakaret.

petot vairakas atsauksmes un testus un forumus nonacu pie viena konkreta auto Volvo Amazon.
sis auto praktiski visos topos tiek atdzits ka viens no top3 auto. un ta ari tika nolemts tadu meklet.
gribeju Volvo amazon ar b20 motoru (2.0) un vismaz 1968 gada, jo no ta gada naca dalitas bremzu sistema
tas nozime ka ja parplist trubina viena bremzes turpina funkcionet. un lielakais plus ka auto sture trieciena
salocas nevis sadur tevi :D likas sis divas lietas tadas svarigas hahahahah

ta sa gada sakuma saku meklet auto un aptuveni maija atradu vienu tadu somija, 3 dienas sarunas un laidu uz somijas
vidieni pakal savam volvo, aizbraucot jau uzreiz sapratu ka auto tomer ir sudigaka stavokli neka bildes likas, bet tapat vinu
gribejas un nolemu ka janem ciet, sataisijam dokumentus un laimigs laidu uz helsinkiem lai paspetu uz prami

Image

ieripinot Helsinkos auto apstajas un celu kapotu vala skatijos kas pa vainu, sapratu ka zobrati kas savieno sadalenes
ar aizdedzes mehanismu zobrati nomirusi ( ta ir klasiska problema sim masinam, tapec ka tie ir no miksta metala,
kas laika gaita norubjas, tapec var uzlikt metala un lieta darita) bet nu tas kas pardeva auto bij sakarigs pardevejs
un sazinajas ar mani un uznemas atbildibu un pateica ka vins jutas neerti ka ta ir noticis un atgrieza naudu un mes partraucam
darijumu. ta es veiksmigi atgriezos Lv un bija nelies besitis pa notikuso nakamaja diena nopirku biletes un aizbraucu uz meksiku :D
pec 2 nedelam gulot meksikas pludmale nolemu dot volvo velvienu iespeju un mekleju jaunu Amazoni :)

pec paris h meklejumiem atradu vienu Lietuva ( dzeks bija no vacijas vinu ievedis), atgriezos no meksikas un pec 2 dienam jau biju
cela uz turieni. Atvera apsaubamu garazu un tur ta staveja 1969 gada amazon ar disku bremzem visur un salokamo sturi

Image

biku pastivejamies pa cenu un pec 20 min jau auto bija uz piekabes un vedam uz LV, seit milzigs paldies
Lambertam kurs atbrauca man lidzi, jo pasam nebija lielas kategorijas

Image

Image

atbraucot uz lv pacelu masinu auugsa un bij skaidrs ka bus japastrada bet baigi tas nebiedeja mani, jo tapat zinaju
ka ta bus ikdienas auto lidz ar to agrak vai velak pilna smilsu strukla vinai draud :D

viens sans bija pakipinats :D

Image

norestaureju karburatoru un auto pieskilas smuki stradaja un tad uz vasaru noliku miera. tad pirms 6 nedelam
nokritu no ricuka un rezultata sacakareju kreiso roku, ta ka baigi neko nevareju pastradat pa garazu un saku vairak
un vairak meklet info pa amazoni un kalt nakotnes planus... un papaetot sapratu ka ir 2 lietas ko es loti ltoi velos
sava amazone: 1) overdrive ( tas ir ka musdienu 6 robs, vins naca masinam kuram 4 atrumi un tad kad sasniedzis 80km/h
tu nospied podzinu un iesledzas overdrive un auto uzreiz laiz talak ar zemakiem apgriezieniem) 2) volvo 68 gada prezentaja
kipa recaro benkus kuriem bija specialas enges lai tu vari kreslu ta nolaist ka vins masina no kresliem uztaisa gultu :)
nu tad ja braucot kada tripina gribas palikt masina vai ari just ar drusku meza nodrazties, likas erta extra :D :D

visur mekleju sis divas lietas un nenaca viegli overdirve bija sakot ar 1000 eur plus citu karbu vajag un kardanu un vel to
visu atvest un enges bija ari ap 300 eur gabala, vajag divus gab. nu ko darit mekleju mekleju un tad peksni atradu vienu
Amazoni 1965 gada ar B20 motoru un overdrive un blakus sedetaja benkim bija ari recaro enges :) nu ko lai saka happy happy

sazinajos ar dzeku un izradas tas ir niderlandietis ar privato kolekciju un vienu no savam amazonem vins velas pardot, to ir
izmantojis ka ikdienas auto, pedejo 2 gadu laika ir ielicis variak ka 3000 eur masina ( jauns radiators visi sukni visadas apopes
un utt...) nu ko sapratu ka Amsterdama mani sauc :D nakamaja diena nopirku biletes un biju jau cela uz turieni :)
macijos no kludam dzenot fiestu un panemu lidzi paris instrumentus just in case

Image

seit var apskatit vina nelielo kolekciju, rezultata labu pazinu ieguvu :)

Image

Image

un rekur bija mana skaistulite, auto interesanti ir ka 70 gados karbuzis kaut ko tur ir partaisits un auto iet uz
tiru LPG, vins pieskilas ari uz LPG un bendzu vsipar nelieto :D

Image

Image

auto viss bija pa smuko, iznemot vaditaja benkis kaut kads suda ford ielikts, tas veinigais kas man neptika,
patusejos ar dzeku un laidu vakara uz amsterdamu est keksus pipet zali un baudit dzivi, veiksmiga karta vakara
atradu ari netalu no amsterdamas orginalos GT benkus kuriem var regulet aizmugurites stingrumu

Image

nakamaja diena savacu benkus un piepildiju pilnu baku un laidu uz vaciju

Image

visus 600km lidz pramim laidu pa baniem bez nevienas problemas, videji turot 110-120km/h videjais paterins
bija 9 eur uz 100km ( gazes cena 1 l vacija 78 centi) ta ka smaids lidz ausim un pat nesajutu neviena bridi
ka nav audio masina :D vins loti labi ieklavas ikdienas satiksme, 160 izspiedu ari tani bridi gan biku
curu raustija :D :D bet nu all safe

Image

atbraucu Lv, palidu apaksa un paskatijos auto pa smuko

Image

Image

Image

Image

nu tads interesants bija cels mans pec sis auto, esmu jau 4 dienas nonesajies ar vinu pa rigu un smaids katru dienu
teiksu godigi, uzradies ari viens pircejs zalajai ta ka redzes ta aizies vai ne, bet sodien notesteju un uzliku piekabi
paskatijos vai varu moci parvest :D jutu ka next year koka laivu varesu ar so vilkt easy

Image

jaskatas vai sanaks laika pilniba vinu sagatavot sai ziema, jo bails pa hrometajiem bamperiem, tapec
jauzsuta bus nerusejosie lai nenopust sie pa ziemu. viss janopus un utt.. ja nepaspesu tad saksu ar vasaru lietot, bet
ja redzat ka pa ielu brauc drosi padod zinu :) heheheh

plans 2 gadus ar vinu rullet betu nezinot paris sikumus tik pielabot un tad busu lidz galam skaidrs ko un ka gribu
sataisit lai piebeigtu, jo plans dabut auto melnu un sarkanu salonu vinila, paris lietas ko gribu darit ar vinu lai ikdiena
butu drosak braukt un ertak, noteikti ka vadi japarvelk un janomaina bremzu signalu sledzis no hidroliska uz elektrisko
ka musdienu auto, jauzliek avarijas sledzis, janomaina aizmugurejais stikls lai ir aizmugurejo ledus atkausetajs, ka ari
piekare un stures mehanisms japarlasa. del ta ka sis ir 1965 gada auto tad nav vel dalita bremzu sistema, to vajadzes
biku partaisit, bet nu tas viss lena gara nesteidzoties, jo pagaidam viss iet un ir afigena teiksu ka ir :)
AF tiesi vakar redzeja samejo darbiba :)

Kristaps
Kluba Biedrs
Re: volvo amazon

Post by Kristaps »

Kur turpinājums?

hazaa

Post by hazaa »

bus bus, bez stresa ;)

hazaa

Post by hazaa »

saksim ar to ka -3 gradi bija un uz gazi pieleca no pus agriieziena, tas prieceja, bet
tad naca lielakais soks kad auto pacelu, jo plans bija next year nomainit visu piekari
salikt poli bukses un visas kegas samainit un stures pirkstus, amisus atsperes un utt...
bet pacelot un paskatoties konstatejam ka tur neko nevajag mainit, ir visur pirlnigi
jaunas bukses, ir visi jauni stures pirksti nekur nav ne mazaka luftite...
jauni amisi, aizmugurejas atsperes ari jaunas, biku bus japamaina planins tatad :D :D

Image

hazaa

Post by hazaa »

nu ko tad pienaca 19 gada maijs :)

gribeju pavizinaties ar volvo, bet nu sapratu tomer ka gribas smuku un ta ka jutu ka sogad nebus tik daudz naudinas lai iepirku jaunus auto, kurus biju noskatijis tad nolemu sanemties un 4 no viniem piebeigt maksimali, bet sapratu ka volvo jasagatavo ikdienai :)

nonemu vecos orginalos bamperus un pardevu tos

Image

tad savacu volvo, bez bamperiem tads papliks izskatas

Image

un laidu pavizinaties, pielece praktiski uzreiz pec visas ziemas stavesanas

Image

aizvedu auto pie krasotajiem, lai uztaisa vinu melnu :) pie reizes nonemu aizmugurejo tiltu

Image

un karbu ar overdirve

Image

pec apskates, aizmugurejas arkas un viens slieksnitis japametina bus, piereizes noelmu ari nomainit ramim 2 detalas,
jo var redzet ka kaut kad ir labotas tapec tas ari jasaved kartiba, viss parejais pa smuko likas. noskaidrojas
ka labais sparns ir no stikliskiedras :)

piemeriju ari volvikim smuku dudinu kapota gala

Image

Image

bet sapratu ka biku pa smalku vina ir un tomer neliksu, tad saliku karbu un tiltu un aizvedu pie meistariem
lai uztaisa apkopi un paskatas vai nevajag kaut ko samainit

Image

tad atnaca jaunas lampu uzlikas

Image

un ilgi mekleju no 140 volvo disku uzlikas, jo gribas tos likt uz metala diskiem :) sitos pusziemu mediju roka

Image

nu kaut ka ta pakustejies sis projektins pa pagajuso nedelu :)

hazaa

Post by hazaa »

iznemu benkus ara un apsivkas, var redzet ka izskatas kreslu stiprinasanas mehanisms niderlande :)

Image

visas lampas detalas un sikumi tika nonemti nost

Image

interesanti ka kads kadreiz masina bija salicis sava veida vibracijas mateiralu

Image

sodien viss tika sasizmets un samarkets lai zin kas ir kas un rit visu jasaliek kastes un janoliek glabasana kamer krasos
un parejo japasuta jaunu un skruves janocinko :)

hazaa

Post by hazaa »

izskatas ka bagaznieka un visa masina kads bija izlimijes vibroizolaciju, jo neticas ka 65 gada tada bija

Image

aizmugurejam lampam reflektori diezgan uzlaboti ir

Image

visi vadi atvienoti un paneli ritdien nemsu ara kopa ar stikliem :)

Image

hazaa

Post by hazaa »

nu ko kamer vel auksts pakimerejos gar volvo, vel 3 dienas palikusas un viss parejais krasotaju rokas :)

nu ko karba ir visa izjaukta un kastatets, ka 1 un 2 robam nedaudz piedilusi sinhro gredzeni, tas izskaidro kapec 1 un 2 nesledzas tik feini ka gribetos,
viss parejais ir loti laba stavokli :) ta ka tie tika uzsutiti.

Image

tika izjaukts ari OD vinam bija tada sajuta ka uz 110km/h braucot iedodot pedali grida,
bija tada ka sajuta sak slidet sajugs, ta ka sajugs viss jauns un bez OD ieslegta tas nebija, tad skaidrs kad vainigs OD, lidz ar to visu izjaucot un parbaudot
radas secinajums ka divos hidroliskajos virzulos, janomaina ir blivite sun viss bus oki, jo viss parejais izskatijas lieliski.

Image

tad skreju uz muitu un atmujtoju savus jaunos smukos bamperus :)

Image

loti smuki nerusejosie bamperi, tads spogulitis

Image

atnaca ari arku ielikas, lai sudi nemetas uz sasijas un ziema sniegu noturetu pie ratiem

Image

prieksa der ideali

Image

aizmugure ari, sakuma biju skeptisks neskatoties uz to ka vini speciali taisiti prieksa Amazones, bet rezultats pa smuko

Image

paludzu lai uzloca divas sijas prieks sasijas kuras gribu nomainit

Image

del ta ka masina orginali nebija OD, tad kad 80 gados likta jauna karba un OD ieksa, tad tika partaisits karbas tunelis,
un rezultata benkus nevareja uz prieksu dabut un izmantot kreslu prieksrocibu, nolocit uz aizmuguri un uztaisit gultu :)
lidz ar to uztasiju jaunus kreslu stiprinajumus, nu pareizak vienu noliku otradi un otru uztaisiju no jauna.

Image

un varu izmantot beidzot dargo kreslu engu prieksrocibu ka no kresliem var uztaisit gultu, sexins masina noteikti bus kvalitativaks :D

Image

turpinaju cinities lai nonemt visu paneli nost

Image

pec skruvju urbsanas nemsanas un dazadu jautajumu uzdosanas interneta samejais tika nonemts

Image

un spidometrs ari ara ir, jocigi ka volvo 80% no visa si hroma ir paslepis zem panela izsteniba, domaju
moch vinu pavilkt vairak ara lai vairak var redzet

Image

un iznemu ari temperaturas daciku, tapec ka tas nav elektroniskais bet ar kaut kadu ''vadu vai trubinu'' pa kuru
nak siltums un strada termostats, lidz ar to tas maksa 150 eur un baigi jauzmanas lai neiznicinu,
tapec iepakoju smuka kastite un uzrakstiju NEAIZTIKT :) ka ari biku biju soka pa to cik daudz vadi tomer ir aiz panela
65 gada masinai, biju ari parsteigts ka visi vadi bija loti resni un laba stavokli, visi miksti nebija saspraigajusi,
tikai daziem vadiem gali bij norusejusi, bet tikai daziem

Image

un vieta kur ir rusina, ir zem akisa, lidz ar to noravu ielapu un uztaisisu tur jaunu metalu ko ielikt, lai butu viss oki saja vieta

Image

nu kaut kas sadarits pa divam dienam :)

hazaa

Post by hazaa »

ieskreju skruvju veikala un iepirku jaunas nerusejosas skruves

Image

ble ka jus reksiet pa mani tulit :D
tad maucu pie krasotaja un ka jau vienmer ka es pacelu masinu ta nespeju notureties fleksi nepanemt roka un ko neizgriest :D
tapec piekeros klat lonzeronam kuru velejos nomainit, jo uz ta ir vairaki ielapi, pacelu masinu nostiprinaju pusrami un visu parejo
lai iznemot dalas virsbuve neiazietu kada lenkiti :)
si bij vieta kuru nolemu salabot

Image

paris min un uz zemes jau metajas detalas

Image

panemot ieksu papetiju un biku nepatika ka ta ieksa izskatas

Image

lidz ar to nolemu nemt nost gandriz vsiu lonzeronu un sanu ari, nozageju lidz vietai kura man likas jau ir oki
un ieksa tiesam viss izskatijas ka jauns nogruntets un ar ellu biju soka cik laba stavokli

Image

iepriecinaja ari ka slieksnim abas iekspuses izskatijas ka jaunas un viss ir loti smuki saglabts

Image

iznemot lonziku nolemu papetit gridu, jo zinaju ka saja puse bija jauna grida ielikta, lidz sapratu
ka dzekam nebija pieejams metinamais lidz ar to vins jauno gridu bija uzlicis uz kniedem un pa vidu
atstajis veco gridu un daudz hermetika :D

Image

nu ko darit panemu fleksi un dziedot dziesmu ''flinston oo flinston jabaduta o jabatuta'' grida bija ara

Image

krasotajs gan paskatijas uz mani ar skibu aci un teica, atceries tev ir tik paris dienas tikt gala ar visu metinasanu,
es ar cietu seju atbildeju '' I got this!'' :D :D

redzes ka rit veiksies :)

hazaa

Post by hazaa »

yep jautriba turpinas, sodien savacu ko vakar biju izagejis, nu bikuciti :)

Image

sitas cuarums jaaiztaisa ciet

Image

aizmetinaju mazo starpribu

Image

sakuma likas ka ieliksu lonzeronu vieta un lieta darita, biju samerijis izmerus un salociju bet pec tam
konstateju ja no malas skatas, tad tam lonzeronam nav viens izmers, vins sakuma ir plataks, tad sauraks
tad atkal plataks un vel garaks :)

Image

sapratu ka easy nebus un zageju gabala un keros klat konstruktoram :) csdd dzekiem sitas patiktu

Image

pec 4h merisanas, slipesanas, metinasanas, merisanas, slipesanas un metinasanas jauna detala bija vieta

Image

beigas pats laimigs un smiadigs cik veiksmigi viss sanaca

Image

ritdienas plana ir pielabot nedaudz slieksni un iemetinat donkrata vietu kas nostiprinasies pie lonzerona,
ka ari uztaisit jaunu karbas stiprinajuma vietu un sagatavot gridas sablonu jau, lai ir ko likt vieta :)

hazaa

Post by hazaa »

nu ko maucam talak :)

slieksna prieksejo sturi izgriezu ara

Image

tad sametinaju slieksni, ieksa visu smuki nokrasoju ar epoksida grunti un panemu iemetinaju sasijas dalu
kas savieno lonzeronu ar slieksna priekspusi

Image

pec tam uztaisiju sava veida sablonu, kur atrodas karbas stipirnajums, jo virs vina bija papuvusi grida un
vins pats man ari nepatika ka izskatas tapec izgriezu gridu ara visu

Image

karbas stiprinajumus gatavs un ari lonzerons pabeigts :)

Image

prieks ka izskatas, un abas puses ir loti lidzigas, ari viss aizdomigi taisns

Image

nu ko, nolemu piekerties prieksejai dalai, si ir nepatikama vieta jo amazonei nav ieksejas arkas, lidz ar to
visi sudi ko riepas met augsa uzmetas uz sim vietam, lidz ar to vispar nav parsteigums ka papuvis tur ir,
del ta ka liksu plastmasas arkas apaksa zinaju ka sito vajag sataisit un bus miers uz ilgu laiku

Image

un tad ienaca krasotajs un teica ka felksis no elmara janem un jaslepj, jo es aizraujos :D

Image

atvienoju elektribas relejus un parejos sikumus no iekspuses

Image

rit mauksim talak ar pilnu jaudu :)

Ingus
Kluba Biedrs

Post by Ingus »

Esmu sekojis taviem projektiem, ir iespaidīgi darbi paveikti. Kādi plāni pēc šī projekta pabeigšanas? šis uz realizāciju top?

hazaa

Post by hazaa »

Ingus wrote: 23 Mar 2020 16:16 Esmu sekojis taviem projektiem, ir iespaidīgi darbi paveikti. Kādi plāni pēc šī projekta pabeigšanas? šis uz realizāciju top?
ne ne, es nevienu no saviem projektiem netaisu uz relaizaciju, visi ir prieks manis lai ir ko pabaudit un vasaras pavizinaties,
vecumdienas bus par ko nieri mainit :D :D

bet volvo tiek taisits prieks ikdienas, esmu praktiski pardevis visus savus jaunos auto lidz ar to so brauksu katru dienu ;)

hazaa

Post by hazaa »

nu ko vakar bija loti interesanta diena :)
vai kadam ir viena diena noplisis leduskapis, indukcijas plits un boilers :) yep man ta noveicas, pusdienu pavadiju skraidot pa veikaliem ieperkot tehniku :D

tapec vakar tik biku sanaca pakimereties, bet sodien jau bija razigaka dienina, ja fleksis atkal bija mans draugs :)

beidzot tika iznemti prieksejais un aizmugurejais logs

Image

un piekeros klat pie bagaznieka iznemu bendzinbaku un gazes balonu

Image

izradijas iepreksejais ipasnieks aiz gazes balona bija atstajis pastuzi, tagad skaidrs kapec visa masina ir ar vibroizolaciju nolimeta

Image

tad nemu rokas savu labo draugu fleksi un izageju nelielu caurumu priekseja dala, kur blakusedetajam kajas ir :)

Image

tad nolemu paskatities interese pec kas notiek stoika ieksa, jo no suda antenas tur naca udentins biku ieksa vareja augsa redzet, un opa lilaa :)

Image

nolemu oki, paskatisos vel kas notiek biku dzila

Image

nu maisam gals bija vala, nemu flekis visu nozageju un ari visu sanu atravu vala, ja jau taisa tad taisa, lieki piebilst ka krasotajs
atkal skibi uz mani paskatijas :D

Image

tad nemu kvadratdzelzi 50x50 un uzticamo draugu fleksi

Image

sazageju uz pusem un uztaisiju vienu 50x50 un otru 40x40 gabalu

Image

pieliku veco sanu atpakal un pielociju trubas ta lai sakrit ar veco locijuma vietu

Image

tad kad abam lenki patika un viss smuki sakrita nokrasoju visu

Image

tad aizmetinaju stoiku ciet ar jaunu metalu, pirms tam visu ieksu kartigi iztiriju un norkasoju un apstradaju,
labi ka tikai si puse bija izrusejusi, viss aprejais bij ka jauns

Image

un augsejo balku iemetinaju smuki ieksa, piemeriju sparns dereja pa smuko

Image

tad saku lena gara metina visu ciet arkas dalu

Image

Image

un nelaimiga akisa vieta :)

Image

izravu visu ara

Image

panemu jaunu metala loksni, visu sameriju sazimeju

Image

uztaisiju stipribas ribas, lai sanak ka akitis stav uz vinam un ja tiek udes ieksa tad vins nevis krajas aiz
akisa bet var smuki iztecet ara un visu sametinaju smuki ieksa

Image

nu kaut ka ta, palicis tik gridas gabals kas jaiemetina ieksa un stoikas aukspusite japaskatas kas tur un
vares bidities vai nu uz aizmuguri vai otru pusi un paskatities kas tur labs :)

hazaa

Post by hazaa »

nu ko pedejas divas dienas labi sarauts ir un krasotajs jau sak smaidit :)

nu ko keros klat pie si smuka sturisa sataisisanas, jo kads jau te ir pabijis :)

Image

anglu nr zime pielikta uz silikonu, bingo loto

Image

visu smuki apstradaju un saku planot ka aiztasisit, si dala biku uztrauc mani

Image

sakuma sametinaju visas strukturalas vietas

Image

un tad smuko dalu augsa visu sametinaju

Image

tad keros pie sana cauruma :)

Image

tad veiksmigi visu apstradaju no ieksas un uzliku no ieksas pedejos ielapus un si dala ir done :)

Image

tad sakrasoju visu sasiju ar epoksidu, krasa tada maigi roza sanaca :D

Image

tad piemeriju ka kiniesu retro magitis izskatisies paneli, nav tik slikti, ka pagaidu variants

Image

kamer krasa zuva keros klat pie aizmugureja tilta stiprinajuma skavas kura tada pasvaka bija

Image

jauna done, veca miskaste

Image

tad saskiroju skruves kuras vedisu uz cinkosanu

Image

fleksitis un metals roka un saku taisit gridu

Image

grida tiak diezgan atri un viegli uztaisita

Image

un sametinaju ieksa loti veikli, dazi parsteigumi bija un nacas dazus mazos ielapus uztaist :D

Image

tad keros klat pedejam gabalinam sturim kur pasazieru kajas nak, lielo gabalu uztasiju un palika tik pedejais sablonins

Image

un auto prieksa laba puse ir done :) nav vairs ne rusa plekisa

Image

tad palidzeju krasotaam un noslipeju pasaziera durvis, izradas tas jau kaut kad ir bijusas lapitas

Image

un sanu arka ari tikusi jau kaut kad metinata un alvota

Image

nu ko rit man pedeja metinasanas diena un talak jau samejie cinas lai vinu smukinu dabutu :)

hazaa

Post by hazaa »

nu ko cabulisi, 2,5 nedelas godigi atputos un pavadiju pludmale zem palmas neko nezinot pa problemam :) un teiksu godigi uzladejos, var
turpinat nemties ar projektiem

Image

bija nereali nepierasti sodien braukt uz pastu pakal pacinam, jo biju pieradis ka var braukt kur un ka grib, ka var neieverot luksaforus un utt

Image

un tad sakas izpakosanas prieki :)
atnaca papildus lampas kuras tik liktas ziemas perioda, lai labakas gaismas ir

Image

atnaca ari ilgi mekletais aizmugureja bagaznieka vaka rokturis, kas bija uz volvo lidz 60 gadiem, pedeja laika loti gruti atrodams

Image

sajas masinas nebija avarejkas, tape es nolemu ka sito vajadzteu tomer ielikt, vecai masinai patik plist galu gala :D

Image

atnaca ari sledzis prieks aizmugureja loga

Image

un atnaca visi orginalie sledzi rezervei jo mazums gribesie svel ko uzlikt un tad gribas lai sledzi ir orginali

Image

un tad nolemu aizbraukt lidz krasotajiem paskatities ka viniem gajis uz prieksu, jo zinu ka vini visi slimoja
so periodu un lidz ar to maz tika izdarits, bet tapat nolmeu viniem atvest mazu davaninu

Image

prieksejais spars tika notirits un izradijas ideala stavokli

Image

tika konstates ka arkas kadreiz ir biusas remonettas un uz vinam ir biku bondo :)

Image

del ta ka es aizbraucu nevarejam dabut orginalas arkas, jo ilgi bija jagaida, tapec nolemam pameklet
arkas kas sakrit izmera un no sprintera dereja :)

Image

no sanu slieksna tika izagets ara sarusejusais gabals

Image

un tika ielikta jauna ara un aizmetinats viss slieksnins

Image

Image

Image

nu man jau loti patik ka izskatas :), tika ari jau bagaznieka grida atjaunota

Image

un viss beigtais tika izgriests ara no bagaznieka, lidz ar to var turpinat ar darbiem

Image

rit janem fleksis un metinamais rokas un jabliez talak :)

hazaa

Post by hazaa »

nu ko atgriezos no atputas var nemties un cinities talak, kaut ka viss sakrita loti labi un veiksmigi, jau lidojot majas sapraku ka
sis atrais projektins ir biku ievilcies, bet sapratu ari ka gribu labak uztaisit lai viss ir oki un tad aizmirst pa sim lietam un varetu
normali masinu lietot ikdiena un neuztraukties pa to ka kaut kas jametina vai jataisa, tapec domaju ka lai pasaka krasotajam ka otra puse
ari gribas parliecinaties vai viss ir oki, bet sie savukart atrada jaunas telpas gandriz divreiz lielakas un pasi nenormali nemas pa turieni, lai
uzliktu jauno krasosanas kameru un visu sataisitu un teica ka drosi varu metinaties un nemties, ka samejiem jaizdara viss tur :) ta ka win win

motoru sasedzu un saku kerties klat :)

Image

augspuse izskatas daudz labaka, tapec nolemu nevis visu mainit, bet tikai augspusi nozaget un paskatities kas un ka ieksa

Image

visa visuma si bij vieniga vieta augsejai detalai kas tur sparnu kur bija kapi, tapec to nolemu izzaget ara lai nav viss jamaina

Image

augsejam sanaca tikai aizmugureja dala izaget nelielu gabalu viss parejais bij oki, lapito sanu nolemu uzreiz nemt nost lai nemocas
un paskatisos kas zem stoikas

Image

ari saja puse zem loga ir labi parusejis, bet paldies dievam ne tik traki ka bija taja puse kur ta suda antena bija, vieniga problema
ka saja puse visur vadi un grutak tikt ar fleksi klat un metinamo, tapec nolemu izaget augspuse caurumu un no augsas salikt jaunos metalus
lai mazaka iespeja ka kaut ko sabojaju netisam ar fleksi, tapec atzimeju precizi kur nemsu ara

Image

jobe done arejais izagets un apakseja dala ari izageju, vares sakt taisit sablonu

Image

nu jaatdzistas jau ir biku beigas aizravos un nolemu stoilai visu taisno nomanit lai nav jaliek ielaps, bet nu seit vismaz rusas vairs nebus :)

Image

rit panemsu ara lapito gridas dalu un paskatisos kas tur un saku taisit visu lenam ciet, lai lidz piektdienai priekspuse jau butu viss done :)

hazaa

Post by hazaa »

nu si bija ta diena, kad likas ka diena pagajusi bet reali nekas netiek izdarits :(

panemu jauno metalu un saku taisit sablonu prieksejai stoikai

Image

sakotneji skatijos uz gridu un sasiju likas ka saja puse viss ir oki doki

Image

saku kerties klat ari pie ruckina, jo tur kaut kads mistisks ielaps uzlikts virsu

Image

un tad man kaut ka likas aizdomigi cik laba ir ta grida, jo atcerejos ka otra puse visur tika likts metals
no lejas un augsas un vecais metals atstats, nolemu biku paskatities un sis bija tas moments kad manas rokas
biku noslideja :D

Image

ja viss labakajas tradicijas un paverot otru metalu augsa ieraudziju so skaisto siju, sakuma smejos ka esmu
atradis 2kg kokaina, bet reali tas bij tikai macroflex :(

Image

nu ko iedzeru pepsiti un sameriju un pasutiju lai uztaisa jaunas sijas, jo pienemu lemumu ka ari saja
puse mainisu pilnigi visas sijas un gridu, piekrasoju visu un rit turpinasu :)

Image

hazaa

Post by hazaa »

sodien kaut kada muzina bija, sametinaju prieksejo stoiku un biku to ari nostiprinaju

Image

un atzageju vala augsu lai nomainitu vietinas kas man nepatika

Image

stoiku sataisiju un ari panelus zem loga sataisiju tik pedejie sabloni

Image

seit viss smuki sataisits un uzliku velreiz drosibai rusas parveidotaju

Image

un tad nolemu piekerties aizmugurejai otrai arkai un slieksnim pa kuru zinaju ka ir rusins

Image

izzageju veco arku ara un nonemu visu kas man nepatika, jo var saprast ka ap 90 gadiem kaut kas seit tika taisits

Image

var ievertet nelielo spakteles kartinu :)

Image

un tad sekoja 30 min cina ar drasu birsti un visa veca spaktele tika nonemta, lieki piebilst ka viss boks un apkartne
bija normali balta

Image

beigas viss tirs un jalauj nosesties putekliem un rit turpinam, meginasu pabeigt aizmugurejas arku un pacibinaties gar prieksu

Image

sobrid sarunajam ar krasotaju ka lidz nakamajai piektdienai vajadzetu pabeigt visus metinasanas darbus.

tema kas sodien pacelas ir, man biku nepatik si hrometa salaisanas vieta starp aizmugurejo logu un sanu logu, sak uzmakties doma
nemt to mazo listiti nost un aizmetinat to vietu ciet, tik jautajums ka jamodifice aizmugureja loga liste lai vina nebutu tik plata....

Image

hazaa

Post by hazaa »

nu ko 3 dienas atputos un sodien atkal piekeros pie volvo :)

sametinaju un sataisiju prieksejo stoiku

Image

un uztaisiju jaunu prieksejo balku kas tur prieksejo sparnu, tads kimperligs darbins jo vina liecas gan uz leju
gan uz motorlepas pusi

Image

lidz ar to ka man bija vairakas vietas parsteigumi, kur kadreiz kads ir taisijis kaut ko tad nolemu taisito
aizmugurejo gridu ari iznemt ara un ielikt jaunu

Image

un starp ribinu ari vienu nonemu iznemt ara, lai ieliku jaunu vieta :)

Image

un saku jau piemerit aizmugureo otru arku, ta ka jutu lenam gals tuvojas :)

Image

Post Reply

Return to “Mūsu Volvo”