Dzinēja vadībai nepieciešams serviss
Dzinēja vadībai nepieciešams serviss
Labs vakars!
Man XC70 / D5 / 136 kW / automāts /
Problēma sekojoša: Strauji paātrinoties un ilgstoši "stiepjot", t.i. gāzi grīdā, piemēram, apdzenot kādu uz šosejas, autiņam pazūd jauda un izlec paziņojums "Dzinēja vadībai nepiec. serviss". Motors kāpina apgriezienus, bet jaudas nav. Šādā situācijā esmu mēģinājis pāriet uz manuālo ātrumu pārslēgšanu, tas arī nepalīdz. Pēc kāda brīža jauda atkal parādās, kļūdas paziņojums pazūd pēc ~2 dienām. Ja strauja paātrināšanās notiek īslaicīgi, tad šāda problēma nerodas.
Varbūt kādām tā ir bijis, kāds var kautko ieteikt?
Man XC70 / D5 / 136 kW / automāts /
Problēma sekojoša: Strauji paātrinoties un ilgstoši "stiepjot", t.i. gāzi grīdā, piemēram, apdzenot kādu uz šosejas, autiņam pazūd jauda un izlec paziņojums "Dzinēja vadībai nepiec. serviss". Motors kāpina apgriezienus, bet jaudas nav. Šādā situācijā esmu mēģinājis pāriet uz manuālo ātrumu pārslēgšanu, tas arī nepalīdz. Pēc kāda brīža jauda atkal parādās, kļūdas paziņojums pazūd pēc ~2 dienām. Ja strauja paātrināšanās notiek īslaicīgi, tad šāda problēma nerodas.
Varbūt kādām tā ir bijis, kāds var kautko ieteikt?
Re: Dzinēja vadībai nepieciešams serviss
diagnostika!
savādāk kristāla bumba saplīsusi!
savādāk kristāla bumba saplīsusi!
Varbūt zināms kāds sakarīgs VOLVO diagnosts ceļa posmā Rīga - Sigulda?
siguldā pie manis vari pieskriet.
Turbīnas geometrija
vai vakuuma trubiņa pušu uz turbo sēni (trubiņa no devēja, kas atrodas pie gaisa filtra)
a kur ir pateikts kura gada auto?
varbūt elektriskā turbīnas vadība?
PiemirsāsArnis2002 wrote: 10 Dec 2020 16:32 a kur ir pateikts kura gada auto?
Minēto problēmu esmu novērsis! Iemesls banāls - nebiju laikus nomainījis degvielas filtru. Ņemot vērā to, ka šis ir pirmais dīzeļauto mūžā (īpašumā dažus mēnešus), domāju, ka man ir piedodams. 
Eļļas un filtri jāmaina laicīgi, īpaši, d5 motoram...