Swirl Flaps maiņa D5 dzinējam
Swirl Flaps maiņa D5 dzinējam
Sveiki biedri!
Šeit būs maza pamācība, kā mainās Swirl Flapi D5 136 kw dzinējam. Kāpēc viņus ir jāmaina, tas ir gari un plaši aprakstīts interneta dzīlēs
Sākam:

Ņemam nost visu, kas traucē - dzinēja kronšteinus, visus vadus, šļaukas utt. Grūtākais un sarežğītākais ir izņemt sprauslas. Man ar vienu nācās pacīnīties diezgan. Pārējās iznāca ļoti viegli. Obligāti jaunas šaibas sprauslām.

Skrūvējam nost ieplūdi un uzmanīgi ņemam nost.

Ņemam ārā veco flapu, visu iespēju un pacietības robežās satīram. Liekam jauno klapi iekšā.

Man vecā klape vēl bija diezgan normālā stāvoklī. Nekas nebija nokritis, nekas baigi neļurkājās, eļļu ārā nelaida. Mainīta tika profilaktiskos nolūkos. Nu tā lai nav jādomā vairs par viņu

Iespēju un pacietības robežās satīram kolektoru, liekam jaunu blīvi un gatavs.

Satīram arī trubu, kas nāk no EGR, un pašu EGR cik var. Man tur bija visvairāk mēslu. Divas šādas kastītes izkašāju.

Pa lielam viss. Liekam visu prātīgi atpakaļ un laimīgi braucam tālāk
Diezgan ilgi năcās pagriezt, kamēr pieleca. Ja ir manuālis, var mēğināt pavilkt.
Kopējais darba laiks ar pīppauzēm ap 7-8 h.
Komplekta cena 120 eur. Links zemāk.
https://armandoparts.lv/lv/motora-dalas ... 37650.html
Ja kādi jautājumi, droši
Šeit būs maza pamācība, kā mainās Swirl Flapi D5 136 kw dzinējam. Kāpēc viņus ir jāmaina, tas ir gari un plaši aprakstīts interneta dzīlēs
Sākam:

Ņemam nost visu, kas traucē - dzinēja kronšteinus, visus vadus, šļaukas utt. Grūtākais un sarežğītākais ir izņemt sprauslas. Man ar vienu nācās pacīnīties diezgan. Pārējās iznāca ļoti viegli. Obligāti jaunas šaibas sprauslām.

Skrūvējam nost ieplūdi un uzmanīgi ņemam nost.

Ņemam ārā veco flapu, visu iespēju un pacietības robežās satīram. Liekam jauno klapi iekšā.

Man vecā klape vēl bija diezgan normālā stāvoklī. Nekas nebija nokritis, nekas baigi neļurkājās, eļļu ārā nelaida. Mainīta tika profilaktiskos nolūkos. Nu tā lai nav jādomā vairs par viņu

Iespēju un pacietības robežās satīram kolektoru, liekam jaunu blīvi un gatavs.

Satīram arī trubu, kas nāk no EGR, un pašu EGR cik var. Man tur bija visvairāk mēslu. Divas šādas kastītes izkašāju.

Pa lielam viss. Liekam visu prātīgi atpakaļ un laimīgi braucam tālāk
Kopējais darba laiks ar pīppauzēm ap 7-8 h.
Komplekta cena 120 eur. Links zemāk.
https://armandoparts.lv/lv/motora-dalas ... 37650.html
Ja kādi jautājumi, droši
V70 un 9-3
Re: Swirl Flaps maiņa D5 dzinējam
pašas klapes (30777650) tomēr silti ieteiktu likt oem!
ar šīm kas linkā ir bijušas problēmas.
ar šīm kas linkā ir bijušas problēmas.
vienam klape aizlidoja, otram noķīlēja gumijas asi tā ka motorītis nespēja pagriezt.
FYI
Intercars piedāvā OE klapes par 180 EUR. Cik sapratu bez blīvēm un tmldz., tikai pašu flapu.
30777650
Dozators, Iesmidzināšanas sistēma
OE VOLVO
Tehniskais apraksts
Fuel system overflow pipe (flaps) VOLVO C30, C70 II, S40 II, S60 I, S80 II, V50, V70 II, V70 III, XC60, XC70, XC70 II, XC90 I 1.6D-2.5 10.02-
Vairumtirdz. cena ar PVN:
178,51 EUR
Intercars piedāvā OE klapes par 180 EUR. Cik sapratu bez blīvēm un tmldz., tikai pašu flapu.
30777650
Dozators, Iesmidzināšanas sistēma
OE VOLVO
Tehniskais apraksts
Fuel system overflow pipe (flaps) VOLVO C30, C70 II, S40 II, S60 I, S80 II, V50, V70 II, V70 III, XC60, XC70, XC70 II, XC90 I 1.6D-2.5 10.02-
Vairumtirdz. cena ar PVN:
178,51 EUR
———
"Pajautāt ir mirkļa kauns, nezināt — mūža kauns."
"Pajautāt ir mirkļa kauns, nezināt — mūža kauns."
https://www.skandix.de/en/spare-parts/e ... e/1029780/
https://www.trodo.lv/catalogsearch/resu ... hby=number
https://www.trodo.lv/catalogsearch/resu ... hby=number
Last edited by Arnis2002 on 27 Aug 2020 10:51, edited 1 time in total.
Pirmie iespaidi pēc procesa - auksts dzinējs strādā vienmērīgāk - pirms tam pāris sekundes pastaigāja apgriezieni. Braucot ar zemiem apgriezieniem auto ripo stabilāk - pirms tam nedaudz likās, ka auto pieraustās. Bet minimāli. Pēc pirmajiem 50 km liekas, ka borta kompis rāda mazāku patēriņu. Agrāk kruīzā uz 99 km/h pa taisnu ceļu lēkāja no 5.5 - 6.5 Tagad ap 5 -6 l/100km.
Sekojot Arņa komentāram, noņēmu klapes vadīklu - diezgan pagrūti viņa kustas šobrīd, bet ļoti ceru, ka iestaigāsies
Vakarā pieslēgšu kompi - pirms klapes maiņas regulāri bija kļūda par viņu - sprūst vai kaut kas tamlīdzīgs. Ceru, ka kļūdas vairs nebūs.
Sekojot Arņa komentāram, noņēmu klapes vadīklu - diezgan pagrūti viņa kustas šobrīd, bet ļoti ceru, ka iestaigāsies
Vakarā pieslēgšu kompi - pirms klapes maiņas regulāri bija kļūda par viņu - sprūst vai kaut kas tamlīdzīgs. Ceru, ka kļūdas vairs nebūs.
V70 un 9-3
tās klapes jau strādā tikai tukšgaitā(aizveras ciet)
tā kā tā stabilitāte var būt no ieplūdes tīrīšanas.
tā kā tā stabilitāte var būt no ieplūdes tīrīšanas.
Jā - es arī tā domāju, jo kopumā diezgan mēsli tika izvākti.
V70 un 9-3
Nupat arī vienam d5 tika veikta šāda operācija, tikai padziļināti.
Tikai atpakaļ netika vairs liktas nekādas klapes.
Tika amputēts EGR, DPF.
Ja kādam ir jautājumi kāpēc tā tika darīts, tad pirmajās bildēs ir atbilde ar kvēpiem. Ļauj dzinējam elpot!
Ja kāds teiks ka maitā ekoloģiju utt. Droši var pasēdēt maliņā. Atgāzes šobrīd ir 1.29 un tikai tāpēc kā viena sprausla klibo. Nomainīs uz būs krietni zem 1!
Izdarītais:
Tika ņemta nost galva, mazgāta, laizīta, slīpēta,
Jauni kompensatori, rokeri,
EGR -> nost,
DPF -> nost,
Swirl flaps -> nost,
Čips.
Ja kādam ir jautājumi kāpēc tā tika darīts, tad pirmajās bildēs ir atbilde ar kvēpiem. Ļauj dzinējam elpot!
Ja kāds teiks ka maitā ekoloģiju utt. Droši var pasēdēt maliņā. Atgāzes šobrīd ir 1.29 un tikai tāpēc kā viena sprausla klibo. Nomainīs uz būs krietni zem 1!
Izdarītais:
Tika ņemta nost galva, mazgāta, laizīta, slīpēta,
Jauni kompensatori, rokeri,
EGR -> nost,
DPF -> nost,
Swirl flaps -> nost,
Čips.
Kāds laiciņš jau ir pagājis kopš swirlu maiņas, tāpēc varu ierakstīt savus novērojumus.
Pirmām kārtām jāsaka, ka pēc sprauslu izņemšanas/ielikšanas ir parādījušās divas kļūdas par pirmo un piekto sprauslu. Topiks te:
viewtopic.php?f=29&t=64&p=595#p595
Esmu jau samierinājies ar šīm kļūdām.
Otrkārt, diemžēl kļūda par swirl flapu motoriņu turpina periodiski mesties - saka, ka nosprūdis, nepareizs signāls vai kas tamlīdzīgs. Vizuāli motoriņš staigā un savu darbu dara. Pēc aizdedzes izslēgšanas viņš tur ilgi vēl sīc un mocās. Bet tā laikam ir visiem, cik dzirdēts. Šeit jāpiemin, ka auto nopērkot šis motoriņš bija beigts, kļūdas bija identiskas, cik atceros. Uzliku lietotu toreiz.
Treškārt Arnim bija taisnība par brenda izvēli - vajadzēja pirkt Volvo OEM klapi, jo šī vēljoprojām diezgan grūti kustās noņemot kājiņu un pakustinot ar roku. Biju cerējis, ka iestaigāsies, bet pagaidām vēl tas nav noticis. Vecā staigāja tik viegli, ka es pat uzskatīju, ka viņa ir jau likvidēta, vai viss tur ir nolauzts.
Ceturtkărt nekādu izmaiņu patēriņā principā nav. Kā bija ap 7 L/100km tā arī palika. Sākumā likās, ka borta kompis rāda mazāk, bet šobrīd viss ir pa vecam
Principā varu droši teikt, ka ja es zinātu, kādā stāvoklī bija OEM klape un visu šo "jātni" kas mani sagaidīja - es 100 gadus nebūtu viņu mainījis
Bet diemžēl to nevar zināt, kamēr neizjauc.
Principā vienīgā lieta, kas ir ar + zīmi ir tā, ka nedaudz ir uzlabojusies dzinēja darbība tukšgaitā. Bet tas gan jau arī ir tikai manā galvā
Pirmām kārtām jāsaka, ka pēc sprauslu izņemšanas/ielikšanas ir parādījušās divas kļūdas par pirmo un piekto sprauslu. Topiks te:
viewtopic.php?f=29&t=64&p=595#p595
Esmu jau samierinājies ar šīm kļūdām.
Otrkārt, diemžēl kļūda par swirl flapu motoriņu turpina periodiski mesties - saka, ka nosprūdis, nepareizs signāls vai kas tamlīdzīgs. Vizuāli motoriņš staigā un savu darbu dara. Pēc aizdedzes izslēgšanas viņš tur ilgi vēl sīc un mocās. Bet tā laikam ir visiem, cik dzirdēts. Šeit jāpiemin, ka auto nopērkot šis motoriņš bija beigts, kļūdas bija identiskas, cik atceros. Uzliku lietotu toreiz.
Treškārt Arnim bija taisnība par brenda izvēli - vajadzēja pirkt Volvo OEM klapi, jo šī vēljoprojām diezgan grūti kustās noņemot kājiņu un pakustinot ar roku. Biju cerējis, ka iestaigāsies, bet pagaidām vēl tas nav noticis. Vecā staigāja tik viegli, ka es pat uzskatīju, ka viņa ir jau likvidēta, vai viss tur ir nolauzts.
Ceturtkărt nekādu izmaiņu patēriņā principā nav. Kā bija ap 7 L/100km tā arī palika. Sākumā likās, ka borta kompis rāda mazāk, bet šobrīd viss ir pa vecam
Principā varu droši teikt, ka ja es zinātu, kādā stāvoklī bija OEM klape un visu šo "jātni" kas mani sagaidīja - es 100 gadus nebūtu viņu mainījis
Bet diemžēl to nevar zināt, kamēr neizjauc.
Principā vienīgā lieta, kas ir ar + zīmi ir tā, ka nedaudz ir uzlabojusies dzinēja darbība tukšgaitā. Bet tas gan jau arī ir tikai manā galvā
V70 un 9-3
Glups jautājums par swirl motora maiņu - pēc lietotā motora uzlikšanas Tu viņu nokalibrēji iekš VIDA? Ja nē, tad ļoti liela iespēja, ka tieši tādēļ Tev arī to kļūdu met...
Volvo 2002 XC70 swapped 2.3T5 custom manual 2WD
Vialle LiquiSi
DO88 pressure piping/intercooler kit
BSR stage 1 tune
Riding on OEM 17" Pegs
Vialle LiquiSi
BSR stage 1 tune
Riding on OEM 17" Pegs
Nezināju, ka viņš kalibrējas
Varbūt vari pateikt, kur vidā jāiet, lai to izdarītu?
Varbūt vari pateikt, kur vidā jāiet, lai to izdarītu?
V70 un 9-3
Sen neesmu to darījis, bet vai nu ECM vai CEM blokā pie programmēšanas sadaļas būs Swirl actuator calibration.
Volvo 2002 XC70 swapped 2.3T5 custom manual 2WD
Vialle LiquiSi
BSR stage 1 tune
Riding on OEM 17" Pegs
Vialle LiquiSi
BSR stage 1 tune
Riding on OEM 17" Pegs
ecm sadaļā.
Paldies - atradu!
Sakalibrēju. Pagaidām izskatās, ka palīdzēja. Vismaz pēc aizdedzes izslēgšanas viņš tur necīnās tik skaļi. Bet jāskatās pēc laiciņa
Sakalibrēju. Pagaidām izskatās, ka palīdzēja. Vismaz pēc aizdedzes izslēgšanas viņš tur necīnās tik skaļi. Bet jāskatās pēc laiciņa
V70 un 9-3
Paldies userim sadidas par ieteikumu nokalibrēt swirlu motoru.
Nobraukti ap 500 km un kļūdas vairs nav

Nobraukti ap 500 km un kļūdas vairs nav
V70 un 9-3
tad jau forši
žēl tikai, ka pēc laiciņa dabūsi vēlreiz tām klapēc pieķerties
man, piemēram, kā jau kristapa bildē, ja ieskatās, atstāts uz hermētiķa usēdināts pats galiņš kā korķis. aktiators atstāts, jo čipotājs čīkstēja, ka baigā jebļa viņu izšūt no softa
žēl tikai, ka pēc laiciņa dabūsi vēlreiz tām klapēc pieķerties
man, piemēram, kā jau kristapa bildē, ja ieskatās, atstāts uz hermētiķa usēdināts pats galiņš kā korķis. aktiators atstāts, jo čipotājs čīkstēja, ka baigā jebļa viņu izšūt no softa