Mašiņš slāpst braucot 'ibio-peso' 😂 (v70 d5 96kw 2005 manual)
Mašiņš slāpst braucot 'ibio-peso' 😂 (v70 d5 96kw 2005 manual)
Sveicināti!
Braucot reizēm mašiņš noslāpst un uzreiz pielec. Šitāda lieta ir reizi vai divas dienā, piemēram, nobraucot 180km. Nevaru uzķert likumsakarības un kompis nerāda neko - kļūdu nav. Volvo stilā...

Priekšvēsture. Pirms parādījàs šis gļuks bija tā, ka dodot virsū uzreiz slāpa nost, tad pastāvot 10-20min varēja pielaist un lēnu pabraukt. Tika nomainīts degvielas filtrs un mašiņš sāka braukt labi, bet parādījās augstāk minētais gļuks.
Citas problēmas. Sāk nepiedienīgi uzvesties spararats - aukstai klab motors, palielināta vibrācija un dīvainās skaņas no kārbas puses... Tā teikt, tipiskā manuāļu problēma...
P.s. Lielākā jau bēda tajā, ka tas sū*a spararats ir kļuvis par spekulantu un blēžu iekāres objektu un tam ir saskrūvēta kosmiska cena tieši uz v70. Par sūda žeļezjaku ar pāris federēm prasa 400-700€. Piemēram citiem mašiņiem akurāti tāds pats žeļezjaka, kas kalpo ilgāk un labāk maksā 150-300€... - manējam x2. Saprotu, ka ejoša prece, bet nu - cien.spekulanti , kaunu takš vajag prast... Cik ilgi jūs gribat vārīties uz nabaga volvo faniem... Nu jopcik, džeki... no kurienes volvo faniem tāda nauda?
Tikai, lūdzu, nesāciet dirs*, ka volvo savos spararatos izmanto kosmiskās tehnoloģijas, jo kosmiska ir tikai cena, bet kvalitāte labi ja uz 200k km pietiks...
Es ta zinu, esmu jau mainījis... Labi, tas tā - emocijas. Zin kā - variantu tāpat nav - jāpērk būs, jo pašā sākumā jau ieberzies ar izvēli. A tā - mašiņš labs, ekonomisks, komforts - ka ne tas spararats, rau viņu jupis... 

A tagad jautājums - kas tas ir?
Braucot reizēm mašiņš noslāpst un uzreiz pielec. Šitāda lieta ir reizi vai divas dienā, piemēram, nobraucot 180km. Nevaru uzķert likumsakarības un kompis nerāda neko - kļūdu nav. Volvo stilā...
Priekšvēsture. Pirms parādījàs šis gļuks bija tā, ka dodot virsū uzreiz slāpa nost, tad pastāvot 10-20min varēja pielaist un lēnu pabraukt. Tika nomainīts degvielas filtrs un mašiņš sāka braukt labi, bet parādījās augstāk minētais gļuks.
Citas problēmas. Sāk nepiedienīgi uzvesties spararats - aukstai klab motors, palielināta vibrācija un dīvainās skaņas no kārbas puses... Tā teikt, tipiskā manuāļu problēma...
P.s. Lielākā jau bēda tajā, ka tas sū*a spararats ir kļuvis par spekulantu un blēžu iekāres objektu un tam ir saskrūvēta kosmiska cena tieši uz v70. Par sūda žeļezjaku ar pāris federēm prasa 400-700€. Piemēram citiem mašiņiem akurāti tāds pats žeļezjaka, kas kalpo ilgāk un labāk maksā 150-300€... - manējam x2. Saprotu, ka ejoša prece, bet nu - cien.spekulanti , kaunu takš vajag prast... Cik ilgi jūs gribat vārīties uz nabaga volvo faniem... Nu jopcik, džeki... no kurienes volvo faniem tāda nauda?
A tagad jautājums - kas tas ir?
Last edited by Jbl on 25 Feb 2023 21:39, edited 1 time in total.
Re: Mašiņš slāpst braucot 'ibio-peso' 😂 (v70 d5 96kw 2005 manual)
Man spararats jau trešo gadu uzgrab, uz ātrumu tas iespaidu neatstāj un nekādi neietekmē braukšanu. Tik cik ziemā nepatīkami, kad pāris min jāklausās kamēr tiek notīrīts sniegs no auto.
Re: Mašiņš slāpst braucot 'ibio-peso' 😂 (v70 d5 96kw 2005 manual)
Būsim godīgi - spararats ir diezgan liela galvas sāpe un šo volvīšu problēma.Kristaps wrote: 20 Feb 2023 20:52 Man spararats jau trešo gadu uzgrab, uz ātrumu tas iespaidu neatstāj un nekādi neietekmē braukšanu. Tik cik ziemā nepatīkami, kad pāris min jāklausās kamēr tiek notīrīts sniegs no auto.
Tas Jums, Kristap, ir sākuma vai, precīzāk, vidus stadija. Ar katru gadu, bet vēlāk jau ar katru mēnesi situācija pasliktināsies un graboņa taps arvien lielāka un sāksies arī siltam motoram, līdz impulsu devējs no spararata nekorekti sāks sūtīt datus uz dzinēja vadību, kas tomēr traucēs un iespaidos braukšanu, un pavisam noteikti - iespaido braukšanas komfortu. Tā kā - laicīgi jau sāciet plānot remontu. Tomēr ap 1000eur no ģimenes budžeta būs jānorauj...
Es, laikam, būšu ilgāk braucis ar pusbeigtu spararatu, jo pie maiņas izrādījās ka bija ielikts luk spararats, ko mainīju vai it kā mainiju 'Brāvo auto' Riekstu ielā, bet maksāju es par Sachu. Vispār nav skaidrs vai viņi ir to mainījuši, bet naudiņu paņēma pilnā apjomā, protams, bez čeka. Katrā gadījumā detaļa izrādījās cita iekšā! Esiet uzmanīgi no tā servisa. Vispār brīnums, ka tādi vēl var strādāt Latvijā... Toreiz čomiem nepaklausiju, kuri uzreiz mani brīdināja, ka servis jau sen nav labs, bet es uzķēros, ka kādreiz tas skaitījās labākais volvo serviss. M- ja...