V70 automātam peld apgriezieni
Re: V70 automātam peld apgriezieni
Update.
Auto bija uz diagnostiku Mūsa Motors salonā. Izbraucām, parādīju defektu utt. Tad kādu 1.5 stundu auto savāca un taisīja diagnostiku.
Izraksts no tās: izslīd "lock-up" funkcija. Vadoties pēc parametriem solenoīds strādā. Ārējas eļļas noplūdes nav. Kļūdas par motoru, kārbu nav. Programmatūra ir jaunākā. Jāmaina vai jāremontē ātrumkārba.
Pa lielam jābrauc, kamēr sāks mest kļūdas. Un tās parādīsies agri vai vēlu. Un tad jājauc kārba.
Neko darīt - vismaz tagad zinu, kas vainīgs.
Paldies MM par verdiktu
Auto bija uz diagnostiku Mūsa Motors salonā. Izbraucām, parādīju defektu utt. Tad kādu 1.5 stundu auto savāca un taisīja diagnostiku.
Izraksts no tās: izslīd "lock-up" funkcija. Vadoties pēc parametriem solenoīds strādā. Ārējas eļļas noplūdes nav. Kļūdas par motoru, kārbu nav. Programmatūra ir jaunākā. Jāmaina vai jāremontē ātrumkārba.
Pa lielam jābrauc, kamēr sāks mest kļūdas. Un tās parādīsies agri vai vēlu. Un tad jājauc kārba.
Neko darīt - vismaz tagad zinu, kas vainīgs.
Paldies MM par verdiktu
V70 un 9-3
Nu ko lai saku, apsveicu ar diagnozi!
Nu tas ka sāpīgi jā, net varbūt nebūs tik traki, ja dikti nekaitina braucot, tad jau tik jābrauc
Viņš teica, ka drīz metīsies kļūdas un būs avārijas režīms. Visticamāk uz vasaru, kad paliks siltāks. Ar garantiju
Bet nu pagaidām jau jābrauc, jo lieka štuka īsti nemētājas
Bet nu pagaidām jau jābrauc, jo lieka štuka īsti nemētājas
V70 un 9-3
Tas drīz mēdz arī nepienākt. Man sāka spararats grabēt auksts, servisā pateica ar steigu jāmaina, tūlīt izjuks. Ir nobraukti 30.000km ne par mata tiesu kas ir izmainījies, kā viegli uzgrabēja auksts, tā to pašu turpina darīt.
tieši par ko tā summa?
Cik sapratu, hidrotransformātora un hidromuftes remonts.
V70 un 9-3
Sveiciens, varbūt ir vērts aizbraukt vēl pie kārbu speciālistiem? varbūt var atrisināt ar kādu triku hidroblokā vai vienkārši kārbas parametru adaptāciju (sapratu, ka tas netika pat mēģināts), bet varbūt napreizā eļļa ir iekšā? Hidroblokā bez solenoīdien vēl ir arī vārsti, kas var būt padiluši un laist garām eļļu, vai arī tieši solenoīdi (vai arī vārsti) mēdz sprūst, ja ir bijusi netīra eļļa, tas viss var izsaukt pazeminātu spiedienu un attiecīgi izslīdēšanu.
es pats lēnām briestu uz izmeklēšanu, man arī brīžiem ir problēmas, kad zemākie ātrumi pārslēdzas "negludi", bet tas notiek tādā randomā, ka es domāju, ka sprūst kāds no solenoīdiem (pietiek ar milisekundes aizturi, lai pēc tam būtu rāviens vai izslīdētu).
te ir kkāds info par TF80SC kārbu https://www.transakpp.ru/232/main/aisin ... f80sc.html
te par solenoīdu remonta procesu (volvo gan tie solenoīdi ir savādāki, bet ideja līdzīga):
https://maktrans.net/remont-akpp/remont ... oid-repair
https://maktrans.net/remont-akpp/remsol ... oid-repair
skatīt grafikus pirms un pēc remonta. Ceru, ka doma ir skaidra
žel tikai, ka beigās pēc visām operācijām tur sānāk tādi cipari, ka prātīgāk ir paņemt jaunu hidrobloku (ar visiem solenoīdiem) no ebay ~600-700 eur.
es pats lēnām briestu uz izmeklēšanu, man arī brīžiem ir problēmas, kad zemākie ātrumi pārslēdzas "negludi", bet tas notiek tādā randomā, ka es domāju, ka sprūst kāds no solenoīdiem (pietiek ar milisekundes aizturi, lai pēc tam būtu rāviens vai izslīdētu).
te ir kkāds info par TF80SC kārbu https://www.transakpp.ru/232/main/aisin ... f80sc.html
te par solenoīdu remonta procesu (volvo gan tie solenoīdi ir savādāki, bet ideja līdzīga):
https://maktrans.net/remont-akpp/remont ... oid-repair
https://maktrans.net/remont-akpp/remsol ... oid-repair
skatīt grafikus pirms un pēc remonta. Ceru, ka doma ir skaidra
žel tikai, ka beigās pēc visām operācijām tur sānāk tādi cipari, ka prātīgāk ir paņemt jaunu hidrobloku (ar visiem solenoīdiem) no ebay ~600-700 eur.
Man joprojām bez izmaiņām. Kā peldēja apgriezieni, tā peld. Nekādu kļūdu nemet. Bija arī karstāks - bez izmaiņām. Eļļu kārbā mainīju jau LV drīz pēc ievešanas - tur ir ielieta pareizā pēc specifikācijām. Meistars teica, ka pēc tā, kas tur nāca ārā, visticamāk nekad nebija mainīta (215tkm). Es domāju, ka tas arī to kārbu sačakarēja. Papīru kalnos arī neatradu nekādu info, ka ar kārbu kādreiz kaut kas ir ticis darīts. Ieteica pabraukt 20 tkm un nomainīt vēlreiz. Drīz to arī darīšu, bet nedomāju, ka tas līdzēs. Nekādas adaptācijas taisītas netika. Laikam biku bail, ka nepaliek vēl sliktāk.
Pagaidām nekādu plānu uz kārbu nav - kamēr iet, tikmēr jābrauc. Nekādu sitienu utt nav. Pārslēdzas ļoti labi.
Pagaidām nekādu plānu uz kārbu nav - kamēr iet, tikmēr jābrauc. Nekādu sitienu utt nav. Pārslēdzas ļoti labi.
V70 un 9-3
Ar to kārbas adaptāciju interesanti ...
Mainīju automātā eļļu. Tā kā bija nepieciešams nomainīt arī cauruli kas savieno kārbu un eļļas radiatoru, tad eļļu visu (cik varēja) nolēja un iegāza vietā jaunu, tika izmantoti 16 l ... Procesu nezinu, jo klāt nebiju.
Kad es jautāju vai tiks veikta pārnesumkārbas adaptācija, man atbildēja, ka tā nav nepieciešama (vai nav iespējama, īsti nesapratu) un, ka kārba pati adaptēsies braukšanas laikā.
P.S. Automātam ļoti svarīgi, īpaši vasarā, uzturēt tīrus radiatorus! Un ja runa ir par Aisin, tad pirmā palīdzība pie nepietiekama eļļas spiediena ir mainīt gumijas gredzenus uz vārpstas. Protams paralēli filtrs, eļļa ...
Mainīju automātā eļļu. Tā kā bija nepieciešams nomainīt arī cauruli kas savieno kārbu un eļļas radiatoru, tad eļļu visu (cik varēja) nolēja un iegāza vietā jaunu, tika izmantoti 16 l ... Procesu nezinu, jo klāt nebiju.
Kad es jautāju vai tiks veikta pārnesumkārbas adaptācija, man atbildēja, ka tā nav nepieciešama (vai nav iespējama, īsti nesapratu) un, ka kārba pati adaptēsies braukšanas laikā.
P.S. Automātam ļoti svarīgi, īpaši vasarā, uzturēt tīrus radiatorus! Un ja runa ir par Aisin, tad pirmā palīdzība pie nepietiekama eļļas spiediena ir mainīt gumijas gredzenus uz vārpstas. Protams paralēli filtrs, eļļa ...
———
"Pajautāt ir mirkļa kauns, nezināt — mūža kauns."
Adaptāciju parasti veic pēc solenoīdu maiņas, nevis eļļas maiņas.
V70 un 9-3
Ok, tad viss skaidrs! 
———
Kur mainīja,Oskar?
245(79),945(92),245(86),245(92),245(93),945(95),V90CC(17)
Laime nav nekas cits kā laba veselība un slikta atmiņa(Alberts Šveicers)
Lazdonā, IMA Signāls. Pusmašīnu pārlasīju.
———
Kuru?4070?
245(79),945(92),245(86),245(92),245(93),945(95),V90CC(17)
Jā. Kad pirku it kā sapratu, ka būs jāiegulda, bet nebiju domājis, ka tik traki būs. Bet neko nenožēloju - ja būs labi saremontējuši, varēs ilgi braukt bez bēdu.
———